2016-06-01
找一個和我在街邊食粥的人 輝記雞雜粥是日一位朋友就帶咗我個去食好東西,就係響我平時搭車返屋企嘅巴士站附近嘅一間街邊粥!其實平時都一定會有行過呢一間粥店,但係冇人陪嘅時候我多數都會自己去嘅,呢位朋友似乎知道我嘅心意。臨離開香港之前的一晚,同我食粥!其實大家都食咗晚飯只係見過面,只叫咗一碗雞雜粥。不過可惜嘅係當日嘅雞雜粥冇雞腸雞心,只有雞肉同埋雞神,粥底綿綿,配上少少生菜絲!雞肉同雞神係有特盛嘅份量,雞肉鮮嫩,雞son爽口,簡單美味!想食好食嘅雞粥都唔使入到新界呀!曾經講過,要找一個和我食米線掃街的人,再多嘅珍饈百味可能,對我來講都唔及同喜歡嘅人吃一碗簡單嘅粥吸引, 哈哈找到了!偏偏你走了,返泥記得再同我周圍掃喎!比我寫多d "找一個和我xxxx的人" topic
是日一位朋友就帶咗我個去食好東西,就係響我平時搭車返屋企嘅巴士站附近嘅一間街邊粥!其實平時都一定會有行過呢一間粥店,但係冇人陪嘅時候我多數都會自己去嘅,呢位朋友似乎知道我嘅心意。臨離開香港之前的一晚,同我食粥! 其實大家都食咗晚飯只係見過面,只叫咗一碗雞雜粥。 不過可惜嘅係當日嘅雞雜粥冇雞腸雞心,只有雞肉同埋雞神,粥底綿綿,配上少少生菜絲!雞肉同雞神係有特盛嘅份量,雞肉鮮嫩,雞son爽口,簡單美味!想食好食嘅雞粥都唔使入到新界呀!