餐廳: OPPA韓國燒肉店
資訊:

2020-03-24 3233 瀏覽
今時今日, 抗疫要做到足,一入店,店員已有主動提供消毒洗手液,仲有紙袋,比食客裝口罩。等大家係除下口罩既同時,口罩都可以妥善既存放。事不宜遲,叫食物。店員迅速提供前菜,包括泡菜,芽菜,昆布等等。而且會係燒烤鍋加內蛋漿泡菜。而且亦有麥茶提供。見到海報上的宣傳,首先叫了oppa 四大子。其實就是四隻大大的扇貝。扇貝只重要是鮮!鮮味就是扇貝的靈魂。 加上蒜蓉及牛油,而且好大隻,絕對啖啖肉。本身我地都驚如何做到最好食,燒得最好,而店員十分有禮主動,主動幫我們燒扇貝,加上牛油。另外,叫了A4和牛。和牛真的好正。入口即溶,香牛味,油份一入口就會散發。 一份只有5片,味道極好。另外叫了煎泡菜餅,煎餅與其他店不一樣,比較有咬口,有種年糕的煙韌,配上特製醬汁,成個煎餅都好好味。泡菜豆腐湯。這個基本上是韓國店必備,辣得來不會過咸,亦加了個白飯,配飯食。好多韓國店都加了很多辣醬去做,但味道過濃。但這個絕對不會。叫了兩罐飲品,這個青提飲料,每口都有粒粒,真係幾好飲。
今時今日, 抗疫要做到足,

店員迅速提供前菜,包括泡菜,芽菜,昆布等等。
而且會係燒烤鍋加內蛋漿泡菜。而且亦有麥茶提供。

OPPA四太子

A4和牛

煎泡菜餅

泡菜豆腐湯

叫了兩罐飲品,這個青提飲料,每口都有粒粒,真係幾好飲。
OPPA四太子
A4和牛