2021-04-26
全靠黯然銷魂飯,終於可以說服到女朋友陪我食茶記☕️ 黯然銷魂飯 $58叉燒好明顯食得出係自己有工場燒出嚟嘅味道🍖做到半肥瘦嘅要求😍 再加埋兩隻流心荷包蛋🥚其實就似港式「sukiya 牛肉飯」嘅配搭 米飯跟傳統果隻甜豉油嘅味道😋 三種野混為一體係好正。好食過敏華😂滑蛋蝦仁牛肉煎米 $58一直我對菜遠牛肉炒河類嘅濕炒河都係敬而遠之🤭 但係餐廳成功令我改觀😂首先1. 濕而唔黐/黏,入口保持到滑嘅口感2. 煎米口感幾有趣,唔會太濕濟/濕得濟3. 配辣椒醬昇華咗成個味道去new level 👍🏻金磚西多士 $25牛油🧈有一塊,西多士有四件,比例係啱啱好1:4😂 裡面有花生醬🥜 正常水準嘅發揮,唔會令你失望,亦都唔係超級正(比起黯然銷魂飯)但如果唔介意邪惡食物,可以食埋😂飲品奶茶🥤 用得黑白淡奶,就只能夠相信佢係用黑白淡奶沖製。有足夠茶味,幾澀😛 唔落糖我都覺得夠好柚子蜜: 女朋友覺得甜咗啲,要拎杯熱水溝返稀少少🤏
黯然銷魂飯 $58
滑蛋蝦仁牛肉煎米 $58
1. 濕而唔黐/黏,入口保持到滑嘅口感
2. 煎米口感幾有趣,唔會太濕濟/濕得濟
3. 配辣椒醬昇華咗成個味道去new level 👍🏻
金磚西多士 $25
飲品
柚子蜜: 女朋友覺得甜咗啲,要拎杯熱水溝返稀少少🤏