2023-02-20 20 瀏覽
媽咪近期跟得我多慢慢愛上韓食,早幾日謙謙補習到好夜,公公又跑馬😂,兩母女成機去食韓餐💪💪💪來到旺角女人街中發掘到一間唔錯的韓國餐廳,見時間仲早快d 入去霸枱食晚餐。🔯 燒韓國生蠔標準size 2隻 ~ 因佢地加左韓式秘製魔鬼辣醬(小辣),入口微辣,蠔肉肥美。🔯 三味山炸雞 ~ 辣醬、芥末醬和糖粉, 呢到用左單骨雞翼的共15件, 食起來幾方便,雞翼炸得香酥可口,配上3種口味醬汁,我特別欣賞辣醬好惹味令人一件接一件咁食, 而每件雞翼都沾到小小唔同醬係最正。🔯 韓式粉絲蒜蓉焗火箭魷魚 ~ 估唔到咁樣焗又幾正喎, 火箭魷魚新鮮彈牙,粉絲煙韌索哂d 蒜蓉味好吸引。🔯 溫泉蛋帶子芝士湯烏冬 ~ 媽咪平時好少食烏冬,呢到個烏冬佢食左超多,佢話呢種烏冬軟滑煙韌彈牙,整散個溫泉蛋令芝士湯更加香濃可口,帶子鮮甜上面的芝士好加分。🍶 韓國米酒白葡萄味 ~ 係100%純米釀成,口味純淨細膩柔和甘美帶點乳酸菌味,冰鎮輕搖後飲,配炸雞一流。