2023-05-13 539 瀏覽
📍夏麵館❇️午市自選套餐❶【麵/飯/年糕任選一】🐥雞排擔擔麵 $75雞排嘅份量算多,幾大塊,炸到金黃色,一共有5大片~肉質普通,冇乜肉汁,炸粉略嫌有啲厚🫣但勝在雞排幾入味,應該係有醃製過嘅~而且係即係叫即炸,食落熱辣辣,亦都幾香脆!另外,擔擔面有得揀辣度🌶️:唔辣、普通、小辣同中辣,而我就揀左小辣~湯底唔算好濃,味道有啲淡🥲而麵嘅份量比較多,感覺好似加咗底咁,食唔曬🫣麵質就普普通通,不過不失啦😗❷ 【涼菜/點心任選一】🥟鮮肉鍋貼新鮮熱辣炸起,鍋貼底有金黃色,食落係幾脆身~但鍋貼皮比較厚,就有少少失望🥹但內餡肉汁豐富,加翻唔少分!😛❸ 【飲品任選一】🥛熱豆漿味道偏甜,同出邊餐廳飲既差唔多,正常發揮~✨個人建議:中午放lunch諗唔到食咩呢間幾適合去試,食物款式其實多嘅,而且有好多自選組合👍🏻雖然味道上唔算出色,但價錢上實惠而且好飽肚,可以一試~⭐️好味指數:6.5/10📍夏麵館 (置富第一城) (沙田)沙田銀城街1-2號置富第一城1樓117A號舖
📍夏麵館

❶【麵/飯/年糕任選一】🐥雞排擔擔麵 $75

鮮肉鍋貼🥟

❷ 【涼菜/點心任選一】🥟鮮肉鍋貼

❸ 【飲品任選一】🥛熱豆漿
味道偏甜,同出邊餐廳飲既差唔多,正常發揮~

⭐️好味指數:6.5/10

📍夏麵館 (置富第一城) (沙田)
沙田銀城街1-2號置富第一城1樓117A號舖