2015-05-16
第二次去食bbq 7080! 今次係去銅鑼灣,入到店內有一種懷舊的氣氛。而座位尚算寬敞。入到去就送上前菜,最喜歡凍豆腐。非常清新! 仲有泡菜,不太辣,我都食到好多 好鐘意任飲既凍麥茶! 好清,啱哂韓燒時飲^^熱氣全消!睇完餐牌就選了比較抵的二人餐。二人餐分了A,B,我就選了A餐 $548,加一條燒鰻魚$148,結果都很飽很滿足呀!豬牛雞每款都有,有蔬菜拼盤,韓國炒粉絲,仲可以揀多個煎餅~ 個套餐都幾抵烤五花腩 150g烤牛肋骨肉 150g店員都很樂意幫忙燒野食,會幫你剪埋,方便燒和食用。烤出來口感不會韌,很易入口。烤牛肉150g烤雞肉150g這兩款都有調味,特別係雞肉醃很很入味,非常好食!肉類都可以點上調味料,包生菜食很新鮮。店員勤換燒盤,很讚!煎餅有鮮海鮮葱餅和泡菜煎餅揀。上一次食過泡菜煎餅很懷念,所以一於再叫過食!泡菜煎餅很足料, 很厚,非常滿足 烤蔬菜拼盤有南瓜,茄子,菜等,和和濃味的肉類可以balance番。韓式炒粉絲個人覺得比較油,上次另外一間韓式店都是差唔多口感,未知是否韓國的特色??但我覺得還是不太啱我口味。以上都是套餐中的,挺抵呢!另外加了一條好評的鰻魚。質感入口即
睇完餐牌就選了比較抵的二人餐。二人餐分了A,B,我就選了A餐 $548,加一條燒鰻魚$148,結果都很飽很滿足呀! 豬牛雞每款都有,有蔬菜拼盤,韓國炒粉絲,仲可以揀多個煎餅~ 個套餐都幾抵
烤五花腩 150g
烤牛肋骨肉 150g 店員都很樂意幫忙燒野食,會幫你剪埋,方便燒和食用。
烤出來口感不會韌,很易入口。 烤牛肉150g
烤雞肉150g
這兩款都有調味,特別係雞肉醃很很入味,非常好食! 肉類都可以點上調味料,包生菜食很新鮮。 店員勤換燒盤,很讚!
泡菜煎餅很足料, 很厚,非常滿足 烤蔬菜拼盤有南瓜,茄子,菜等,和和濃味的肉類可以balance番。 韓式炒粉絲個人覺得比較油,上次另外一間韓式店都是差唔多口感,未知是否韓國的特色??但我覺得還是不太啱我口味。 以上都是套餐中的,挺抵呢!
另外加了一條好評的鰻魚。質感入口即化,完全無骨,質素高。但略嫌不配飯的話,味道有點過濃呢。 最後還有糖果清味 總括而話,bbq7080算是十分不錯的韓燒!想經濟一點的話,不妨點兩人餐A! ^^