2023-07-09
今日响旺角行街,行行下又有啲肚餓,順便一路行一路睇下有咩想食,見到竟然得2個人排隊,我哋刻走過去排埋一份,因為呢間店經常排長龍,我又唔想等,所以始終未試過😢。店舖裝修有大排檔風格,簡單平實無花巧,用QR code 落單,食物極速上枱👍。泰式豬頸肉 $98.-豬頸肉燒得香口有燶邊,肉質結實彈牙,配上非常惹味嘅酸辣汁,又醒胃又好味。水門雙拼炸雞飯 $56.-水門雞大約有5件,雞胸肉部分都好嫩滑,配甜酸汁一齊食更加提味,炸雞有3件,炸得乾身香脆,肉質軟嫩juicy,點配另一款酸辣酱,既惹味又醒胃。飯另跟有冬瓜胡椒湯,味道清甜,胡椒味勁重。牛肉湯牛丸生牛肉湯河粉 $50.-牛肉湯底清甜,河粉滑溜,牛筋丸彈牙有牛味又帶好重胡椒香味,生牛肉片同樣有牛味,加上其他配料,芽菜、炸豬皮及炸薄脆一齊食,口感豐富,味道香濃。凍美綠 $22.- & 凍泰式奶茶 $22.-兩杯凍飲同樣味道香濃,口感順滑,甜度適中,消暑又解渴。
泰式豬頸肉 $98.-
水門雙拼炸雞飯 $56.-
牛肉湯牛丸生牛肉湯河粉 $50.-
凍美綠 $22.- & 凍泰式奶茶 $22.-
兩杯凍飲同樣味道香濃,口感順滑,甜度適中,消暑又解渴。