2021-11-16
今日經開天后做嘢,知道嗰度有好多唔同菜式就嘅餐廳,咁就食完個lunch 先返公司😁經過見到呢間食越南菜餐廳嘅門面都好乾淨清爽又好耐冇食越南菜,所以一於決定幫襯😋一坐低,見到佢哋有好多唔同嘅醬汁,而且難得地每個醬汁瓶都好乾淨👍🏻👍🏻唔會癡笠笠同冇抹乾淨,見到就唔想用😂火五火車頭牛肉粉🐮 好大碗🤩好彩我哋係2個人share ,如果唔係真係食唔曬😂 入面有:生牛肉、牛腩、牛根、牛丸同扎肉、檬粉,d牛腩好淋!而牛丸居然係和牛丸😍好juicy同好有牛味😋意大利黑醋汁蒜蓉牛油雞翼🐔 平時蒜蓉牛油雞翼就食得多,但係加埋意大利黑醋汁就真係少見!雞翼一上枱已經聞到好香蒜蓉味,食落去好脆口,加埋啲黑醋汁又幾夾喎,酸酸地又可以解膩😋😋手作軟殼蟹紙米卷🦀 食越南菜梗係要叫我最鍾意嘅紙米卷啦!軟殼蟹好鬆脆!加埋檬粉、生菜、青瓜一齊食冇咁heavy 😂dip埋d酸汁仲惹味😋😋越式三式冰🥤有香濃椰子味,而d「三色」煙煙韌韌、咬落去又爽脆,好味😋😋