2022-11-10 104 瀏覽
經過紅磡呢間讚好台灣嘅裝修好似幾舒服,又見到閒日都坐滿晒人,就決定試吓啦。嘢食方面都幾多選擇,有飯、湯麵、拌麵、小食同嘢飲。主菜我哋要咗兩碗蕃茄湯麵。我要咗鮮蕃茄豬軟骨湯麵,揀咗新竹米粉。個湯底超級濃郁,好香蕃茄味,米粉嘅份量都幾多,豬軟骨煮到好腍好入味,好好食。朋友就要咗豐盛牛肉麵,有金錢牛腱、牛腩、牛筋、花枝丸同貢丸,材料豐富。我試咗佢嘅牛腩,肥瘦均勻,好香牛肉味,朋友都好鍾意佢個湯底。小食要咗木魚酥皮蛋豆腐,係冷豆腐上面有皮蛋,仲有好多肉鬆同木魚,估唔到所有嘢都好夾,食落個口感真係好特別。另外要咗大鹽酥雞同甘梅脆薯。鹽酥雞賣相好靚,外面脆得嚟雞肉夠腍,如果可以再熱啲就好啦。甘梅脆薯係唔同嘅炸法,外脆內甜,上面嗰啲甜甜哋嘅粉同炸物真係好夾。飲品方面我想飲啲清新啲嘅嘢,所以要咗凍蜂蜜柚子茶,甜甜哋咁好解渴,同啲嘢食都好夾。朋友就要咗蜂蜜檸檬茶,都話好飲。見到人哋飲黑糖鮮奶好似都好好飲,下次一於試吓啦。

見到人哋飲黑糖鮮奶好似都好好飲,下次一於試吓啦。