餐廳: 壹.01
資訊:

成日喺IG錄到觀塘呢間人氣台灣餐廳,即使係夜晚嚟到都要大排長龍,我哋都排咗20到30分鐘先入到去。價錢好實惠,餐點好大份,份量非常慷慨。跟餐加飲品嘅話價錢只係十零蚊左右,好抵嗌呀。環境都幾簡潔舒服,好推薦俾主觀塘附近嘅朋友試吓!🤤芒果滷肉飯 $58首先嗌咗餐廳招牌嘅芒果滷肉飯。第一次食呢個配搭都幾新鮮,滷肉份量好多而且都肥瘦均勻,撈到底都依然會有汁,味道唔錯!加埋芒果一齊食幾清新,即使食到底都唔會好膩!🤤蜜汁排骨紫菜飯 $62排骨份量好多,一個女仔應該食唔晒,排骨大大塊而且好脆,食落都幾有肉味。紫菜撈飯嘅味道非常之好食,甚至有啲韓式飯團嘅感覺。🤤炸鮮奶,芋泥二文治 $48炸鮮奶咬落去奶漿會爆曬出嚟,食嘅時候記住搵個匙羹下邊兜一兜住啦。芋泥二文字其實就係兩塊薄炸麵包夾住一啲啲芋泥,口感都唔錯,但係個人就比較鍾意炸鮮奶啦。🤤芋泥鮮奶 跟餐$19呢個芋泥鮮奶真係好抵嗌,因為下邊嘅芋泥真係好多,撈埋啲鮮奶一齊飲口感好紮實好厚,鍾意芋泥嘅朋友一定唔可以錯過!📍壹·01好食指數💗💗💗💗💕性價比指數💗💗💗💗💗回頭指數💗💗💗💗推薦指數💗💗💗💗💕follow @seriishungry 睇更多00後探店

🤤芒果滷肉飯 $58

好食指數💗💗💗💗💕
性價比指數💗💗💗💗💗
回頭指數💗💗💗💗
推薦指數💗💗💗💗💕

follow @seriishungry 睇更多00後探店紀錄!
芒果滷肉飯
蜜汁排骨紫菜飯