2022-11-25
朋友介紹九龍城開左間新店有丼飯同大阪燒好抵食,所以今日都專登過來買外賣試吓。店舖主打外賣坐位不多,以黃白色做主調行簡約風格,感覺非常美觀舒適。Menu除左丼、大阪燒,仲有關西炒麵同日式蛋蓋飯,都係$50~$60,價錢非常親民!我哋叫左一個丼飯一個大阪燒,質素味道都唔錯,以咁平嘅價錢有咁嘅質素絕對係超出預期!蟹肉蟹膏飯 $60整個丼飯都鋪滿左蟹柳肉😍,下面有一層厚厚嘅蟹膏🦀(我最愛🤤),飯用上左珍珠米口感煙韌🍚。再配上適量嘅沙律醬同醃蘿蔔,攪拌後一起食口味層次豐富。份量都足夠男士都一樣夠飽。鰻魚大阪燒 $60本來點左明太子章魚大阪燒,但章魚售罄,試吓鰻魚都唔錯。鰻魚沾上左滿滿嘅大阪燒醬,比起鰻魚醬多了一份醋味,和大阪燒非常配合,而且口感Q彈,$60 價錢竟然有鰻魚食真係好抵。大阪燒有大量椰菜,口感爽口清新。粉漿比較濃稠,口感有少許似文字燒,加上大量嘅大阪燒醬,味道非常豐富。總結:價錢親民,味道和質素都有水準,係不錯嘅外賣選擇。下次要試埋佢嘅炒麵同蛋蓋飯!
蟹肉蟹膏飯 $60
鰻魚大阪燒 $60