2022-05-03 812 瀏覽
平時其實冇乜機會嚟瀝源,咁岩今日有事經過,又適逢食晏晝時間,就上OpenRice睇一睇附近有乜嘢好食。望到呢間舖,諗吓已經好耐冇食車仔麵喇,咁就試一試佢啦!可能係閑日,坐低食嘢嘅人唔多,反而外賣未停過。個舖位裏面約有六張枱,有冷氣,都叫做坐得係ok。我要咗金針菇、豬紅同埋柱候牛腩,飲方面要咗杯凍鴛鴦,仲加咗三蚊麻辣醬。因為舖頭細,所以樓面只有一個阿姐做嘢。只見佢一個人眼見四面,耳聽八方,堂食、外賣、收錢,都一個人搞定,真係辛苦晒佢。碗車仔麵的湯底一流,金針菇亦都俾得好多,牛腩煮得夠腍,非常之適合我嘅口味。OpenRice上嘅食評都讚呢間嘢平、靚、正。餐廳內貼上告示話因為來貨價錢上漲,所以要調整價錢。今餐埋單盛惠49蚊,今時今日香港地,可以以咁嘅價錢食到一頓飽肚又好味的午餐算係咁喇!

凍鴛鴦

2022-05-03