最近見到東港城開咗間門面幾靚嘅泰菜, 網上又有人話係連續五年米芝蓮推介, 咁我哋就入咗去試吓😃 餐廳以藍色為主調, 啲卡位係坐得幾舒服嘅💆🏻‍♂️ QR code落單, 叫咗佢幾款招牌菜, 15-20分鐘左右就嚟齊哂🥘燒豬頸肉炒金邊粉可以揀辣度, 我鍾意食辣就叫咗中辣. 豬頸肉份量多燒到勁香勁爽彈, 金邊粉夠鑊氣, 加埋啲花生碎同辣椒碎一齊食, 甜辣惹味🐓無骨海南雞飯用雞脾部位嚟做嘅海南雞肉質特別嫩滑, 今次連雞皮都清埋. 油飯重雞油味👍🏻 另外跟飯會有一碗無味精嘅冬瓜湯🍢沙嗲雞串呢個重點推介, 真係燒到好似喺泰國街邊買到嗰啲咁惹味. 記住點埋個有花生粒嘅沙嗲醬食! 一份有成八串, 幾抵食🥭芒果糯米飯芒果份量都幾多, 配上煙靭嘅斑蘭糯米飯再加上椰汁一齊食, 幾好味💛個人必食推介: 豬頸肉金邊粉, 沙嗲雞串, 泰式奶茶返食指數: 🥑🥑🥑🥑 (5🥑滿分)#燒豬頸肉炒金邊粉 ($88)#無骨海南雞飯 ($88)#沙嗲雞串 ($68)#芒果糯米飯 ($58)#泰式奶茶 ($30)@baanphadthai.hk ______________________________📍Baan Phadth

🥘燒豬頸肉炒金邊粉

🐓無骨海南雞飯

🍢沙嗲雞串

🥭芒果糯米飯

💛個人必食推介: 豬頸肉金邊粉, 沙嗲雞串, 泰式奶茶

返食指數: 🥑🥑🥑🥑 (5🥑滿分)

#燒豬頸肉炒金邊粉 ($88)
#無骨海南雞飯 ($88)
#沙嗲雞串 ($68)
#芒果糯米飯 ($58)
#泰式奶茶 ($30)

@baanphadthai.hk

📍Baan Phadthai (將軍澳)
將軍澳重華路8號東港城1樓187A及187B號舖

#instafood #instafoodie #foodiegram #drinkdrinkeateatuide #drinkdrinkeateatguy #東港城 #坑口 #重華路 #坑口美食 #食好西