2018-09-02 281 瀏覽
太古區日本餐廳選擇唔少,但講到經濟實惠就一定要數太古吉之島入面food court 呢間日本店😆 呢間小店座位不多, 一到假日用膳時間永遠見到一條人龍! 原因係呢間店實在係非常價廉物美😆 以往我成日都食佢嘅定食套餐或者海鮮丼,因為選擇多又抵食,最平$59 就有! 今次因為我非常肚餓嘅關係今次叫咗二人餐,可以一次過食多D野!二人餐有三個選擇,今次揀$379 嘅海鮮丼雙人餐! 內容包括有一隻芝士龍蝦、 鹽燒赤蝦兩隻、海鮮極丼、海膽三文魚丼同埋味噌湯兩碗😋😆先講海鮮極丼, 內容有赤蝦刺身、玉子、海膽刺身、金槍魚蓉、三文魚刺身同埋帶子刺身😊 份量好足,種類都算係極之豐富😆 金槍魚蓉同赤蝦都超甜超鮮美! 海膽略為普通唔算太新鮮! 三文魚同帶子適中,不過不失😄整體黎講一碗過食到咁多種類嘅海鮮,真係大滿足😆另外一個係三文魚海膽丼! 份量同樣係非常多! 但海膽質素比較普通,甜味唔夠😉值得一讚嘅係呢個芝士龍蝦! 大大隻開邊龍蝦!芝士超入味!開咗邊好容易拆肉好易食! 大大啖龍蝦肉鮮甜爽口真係超滿足😍😍另外兩隻鹽燒赤蝦都係好入味! 蝦腳蝦殼炸軟咗超鬆脆香口🤩😋😋😋😋蝦裏面肉唔算多但超有味!再講味噌湯,係

整體黎講一碗過食到咁多種類嘅海鮮,真係大滿足😆

再講味噌湯,係青紅蘿蔔味噌湯😋 大大碗好抵食!

呢間喺吉之島入面嘅日式食店絕對係我心目中數一數二嘅價廉物美之選😁😁😁 非常值得推薦😆
2018-09-01
10 分鐘 (堂食)
  • 海鮮丼雙人餐