2017-05-22
朋友話呢到多選擇,本身唔係好信,但試過就好認同!位置唔難搵,係地鐵站旁嘅工廈,一出升降機轉左對住,外面唔係好特別,但裡面就好寬敞,座位舒服,餐牌內有唔同嘅美食,推介係漢堡包,同埋抵食嘅套餐!今次就點了一個漢堡包餐Texas BBQ beef burger$148,同一個扒餐香煎美國頂級肉眼牛$218,個牛扒有9oz重㗎,兩個係set dinner 嘅關係都有湯或沙律,一個要是日餐湯青豆忌廉湯,青豆嘅味道濃郁,忌廉湯底較滑,而另一個要東南亞豆腐沙律,除了沙律菜新鮮外,東南亞豆腐都幾好味,有彈牙嘅感覺!加多份香蒜巴馬薯條$48,超野味,薯條本身香脆,加埋香蒜入口超級好味,絕對落足料!個扒上時望主佢擔心是否煮過時,上面又好似好黑,入口才發現佢嘅香軟,入口感覺到佢嘅肉汁,唔會太乾身,而出面黑黑的原來是黑松露,所以除了用眼睛望,一定要用口感覺!除了塊扒外,啲薯條亦好味道,亦係有松露嘅香味,而伴碟嘅沙律菜亦好爽口新鮮!當中有本人喜歡嘅甜栗米,多汁新甜,呢個餐確實抵吃!而另一個Texas BBQ beef burger亦好大份,材料豐富,足6oz煙燻牛肉漢堡、香脆嘅煙肉、炸洋蔥圈,生菜,芝士,重有個
而另一個Texas BBQ beef burger亦好大份,材料豐富,足6oz煙燻牛肉漢堡、香脆嘅煙肉、炸洋蔥圈,生菜,芝士,重有個超好味嘅墨西哥醬,見到都流晒口水!而個包亦好脆身,要一口咬開全個包真係有啲難度!切開見到啲肉汁從包中流出,一定要趁熱吃先可以將個包完美地品嘗,不同口感混在一起,脆香嘅煙肉,卜卜脆,漢堡扒充滿肉汁,夠晒味道,份量真係夠吃!
最後跟餐加$28點選了朱古力棉花堡壘,香滑雲呢拿雪糕配上朱古力味濃郁嘅brownie ,而雪糕同brownie 之間放了焗完軟熟嘅棉花糖,又凍又熱嘅口感出現在口中
餐飲補了差額,轉了杯mint chocolate ,朱古力味再帶少少薄荷透心清涼嘅感覺,嘅實係一個好配搭!
又多個選擇食飯好地方!