2024-06-11 33 瀏覽
👩🏻最近搵到間性價比好高嘅任食台式火鍋。食「牛殿品吃到飽套餐」仲送鮮活鮑魚同埋指定春陽茶事飲品。好吸引甜品控嘅係佢哋有自助嘅綿綿冰機,可以自己加芋圓、仙草等等嘅台式配料😻。亦都有Häagen-Dazs雪糕任食😻😻。🐮牛御品 $319/位 (17:00-19:00)🍲元氣養生鍋=人蔘雞鍋湯底款式太多,所以有啲選擇困難。店員話呢款最多人食,就試佢啦。人蔘味道重,仲有少少藥膳湯嘅味道。越煮越濃,但唔會覺得好鹹好膩。係少數👩🏻覺得好味嘅任食火鍋湯底。1️⃣澳洲M9肩胛肉2️⃣美國牛小排3️⃣加拿大頂級牛板腱澳洲M9肩胛肉質好嫩同有彈性,幾乎食唔到牛肉纖維咁,滿滿油香好邪惡。食第一片覺得好味到感動,但到第三碟開始膩😨。牛板腱/封門柳對👩🏻嚟講有啲太瘦,反而牛小排嘅肉質就啱啱好。✨水蓮菜口感爽脆,比某連鎖味嘅更細嫩。✨蝦一份兩隻,大隻鮮甜。✨手工蝦滑✨花枝漿👦🏻覺得花枝漿幾鮮甜。👩🏻覺得兩樣都普通。✨牛品牛三寶✨台式滷水豬耳滷水食品超高質,尤其係牛三寶,又滷又入味,但唔會煮到死鹹。✨蘭陽糕渣外脆內軟有啲似台灣/閩南菜頭粿,但多少少蝦味。

🐮牛御品 $319/位 (17:00-19:00)
🍲元氣養生鍋

=人蔘雞鍋

1️⃣澳洲M9肩胛肉

2️⃣美國牛小排

3️⃣加拿大頂級牛板腱

✨水蓮菜
口感爽脆,比某連鎖味嘅更細嫩。

✨蝦
一份兩隻,大隻鮮甜。

✨手工蝦滑
✨花枝漿
👦🏻覺得花枝漿幾鮮甜。👩🏻覺得兩樣都普通。

✨牛品牛三寶
✨台式滷水豬耳
滷水食品超高質,尤其係牛三寶,又滷又入味,但唔會煮到死鹹。

✨蘭陽糕渣
外脆內軟有啲似台灣/閩南菜頭粿,但多少少蝦味。