2013-06-23 1036 瀏覽
一大班朋友約食飯. 同事介紹呢間, 聽落唔錯. 就黎呢度一試一黎到就俾條好長既自助餐陣嚇一嚇, 乜咁長既. 好似好多野食喎.6點開始食到9:30PM 我遲左5分鐘, 啲面包蟹就唔見晒了. 行左出去幾轉先夾到隻試. 不過味道無想像中咁吸引. 冷盤: 得一款法國生蠔, 勁正呀. 我乜都無落都好鮮甜刺身幾款都唔錯, 幾新鮮, 不過太多野食啦, 攞左一轉就無再食藍貝, 青口, 螺都唔錯, ,個人覺得藍貝好好食. 蟹腳比軟咸左啲, 唔明點解要剪開隻蟹腳囉. 搞到縮晒水咁=.=沙律: 少款左啲啦. 想撈下凱撒沙律都無乜選擇熱葷: (啲名太長, 記唔到呀, 我記得有啲咩餸咋)羊架: 唔"鬚"又唔軔, 幾好味咩牛肉配龍蝦汁 (圖中用碗仔裝住): 味道一流. 正咖哩: 有咖哩羊, 牛, 雜菜. 仲有薄餅添. 味道正常啦海胆焗蝦: 味道唔錯幾特別, 不過我個人覺得如果成隻海胆整熟晒, 不如俾隻刺身海胆我仲好 熱葷其實有十幾款, 不過我主攻海鮮生蠔, 所以試左好少 甜品:朱古力香蕉蛋糕: 好味呀. 勁似我之前係COVA買個款味道木糠布甸: 好CREAM , 上面放左木糠. 唔係一層層既楊支甘露: 幾好味
生蠔

冷盤:
得一款法國生蠔, 勁正呀. 我乜都無落都好鮮甜
沙律: 少款左啲啦. 想撈下凱撒沙律都無乜選擇

熱葷: (啲名太長, 記唔到呀, 我記得有啲咩餸咋)
羊架: 唔"鬚"又唔軔, 幾好味
咩牛肉配龍蝦汁 (圖中用碗仔裝住): 味道一流. 正
咖哩: 有咖哩羊, 牛, 雜菜. 仲有薄餅添. 味道正常啦

熱葷其實有十幾款, 不過我主攻海鮮生蠔, 所以試左好少

甜品:
朱古力香蕉蛋糕: 好味呀. 勁似我之前係COVA買個款味道
木糠布甸: 好CREAM , 上面放左木糠. 唔係一層層既
楊支甘露: 幾好味呀
3.6牛奶: 好濃牛奶味
燕窩千層酥: 有粒龍眼係上面. 第一次試呢隻味, 都幾好食
Haagen-dazs雪糕: 有4款口味, 芒果, 雲呢拿, 芝麻, 草莓, 因為太飽關係食左少少
夾餅: 一直想食, 又驚太飽, 不過臨走都攞左黎食, 好脆口, 加埋煉奶. 正呀

原價$47X, 恒生75折, 折埋$407一位, 食足3個半鐘. 抵食^^

飲品: 熱飲可以係出面自己調, 有咖啡奶茶檸檬茶, 凍飲可以落ORDER.

2013-06-22
用餐優惠