2022-05-10 592 瀏覽
適逢母親節去咗食飯節日預咗一定要訂位訂鴨先有得食訂咗片皮鴨,聽到幾乎所有大枱都訂了有啲人仲等咗好耐都未有而我哋好好彩好快就有片皮鴨:以價錢來講性價比好高因為真係好好食,皮脆而每塊都有肉唔會太肥又唔會太瘦,佢每塊痴喺上面嘅脂肪都做到幾乎有少少入口溶嘅感覺五個人將全隻好好咁消化了京燒羊肉表皮因為炸過,有點硬,但入面啲肉都夠冧,又夠“蘇”味炸小黃魚除了炸嘅外皮外,入面條魚冇乜味,同屋企煮嘅黃魚差唔多味糖醋里脊同咕嚕肉一樣味,食唔太出乜嘢里脊,但味道幾好嘅醬豬肚絲:依個都幾驚喜,比想像中好食,酸酸地咁,令豬肚食落好清爽麻辣冷麵:我以為會做得比較清爽,但佢用上麻醬,所以負擔感好重,好易飽,佢仲加咗青瓜肉絲,所以佢可以成為主食,如果汁料用醬豬肚絲加麻辣醬嘅汁會好啲東北肉皮凍:係一舊咸嘅啫喱,冇乜口感,唔建議叫嚟食東北農家炒飯:一個好普通嘅炒飯,食落似出面嘅揚州炒飯咁,啲料都好濕濕碎碎茴香豬肉餃子:鍾意香料好重嘅人會好鍾意,味道係普通豬肉餃加上濃嘅茴香料味。拔絲地瓜:依個嚟度仲要自己過冷河,好搞笑,第一次搞所以好狼狽,食落有啲夠淋夠甜,有啲舊蕃薯又好似未煮淋咁,但係好得意有得玩嘅體驗。總結,係好抵食
適逢母親節去咗食飯
節日預咗一定要訂位訂鴨先有得食
訂咗片皮鴨,聽到幾乎所有大枱都訂了
有啲人仲等咗好耐都未有
而我哋好好彩好快就有

片皮鴨:
以價錢來講性價比好高
因為真係好好食,皮脆而每塊都有肉
五個人將全隻好好咁消化了

京燒羊肉
表皮因為炸過,有點硬,但入面啲肉都夠冧,又夠“蘇”味

炸小黃魚
除了炸嘅外皮外,入面條魚冇乜味,同屋企煮嘅黃魚差唔多味

糖醋里脊
同咕嚕肉一樣味,食唔太出乜嘢里脊,但味道幾好嘅

醬豬肚絲:
依個都幾驚喜,比想像中好食,酸酸地咁,令豬肚食落好清爽

麻辣冷麵:

東北肉皮凍:
係一舊咸嘅啫喱,冇乜口感,唔建議叫嚟食

東北農家炒飯:
一個好普通嘅炒飯,食落似出面嘅揚州炒飯咁,啲料都好濕濕碎碎

茴香豬肉餃子:

拔絲地瓜:

總結,係好抵食嘅,五人食了996蚊,1000唔使食到片皮鴨,仲要係好食嘅鴨,就依點已好值得回頭再食。其他食物質素可以,唔差。

片皮鴨
東北農家炒飯