2018-10-28
放下午來Tea 一 tea。兩個人來食甜品,餐廳位置頗黎九龍灣地鐵站頗遠,係淘大露天廣場位置。 餐廳面積小,餐廳內近門口有個打卡位,可以坐係張搖搖凳度影相。 不過得一張,所以人地坐左都唔意思叫人走開🤷🏽♀️下午3點黎,學生好多,餐牌特別,d名都係比較特別。我地第一次黎,先試下呢度必食甜品,椰子布丁;可以揀冷or暖,但如果有熱就更加好,因為見到佢都係係門口雪櫃攞出黎叮一叮再俾我地食。個布丁比較甜,但裡面椰子啫喱唔甜,味道中和返,啱啱好。我地有兩個椰子,但我呢個入面d椰子肉太硬,刮唔到出黎,我試左另一個,椰子肉可以刮出黎撈埋一齊食,可口好多!有口感之餘仲會多左更多椰子香味!希望可以改善!價錢方面都比較貴,日日食就唔好啦,間唔中一次兩次還可以,少食多滋味!會再黎試!
希望可以改善!