2022-09-19
明明廣場入面勁多間店賣涼拌,偏呢間排左勁多人係門口,朋友話呢間好出名,難怪啲人排成10幾20分鐘都肯。阿姐算快手架啦,不停係到撈撈撈搞搞搞,但都係做唔切。而且又好多人排隊落單,現場又好嘈,你一句我一句甘完全聽唔到阿姐問咩,阿姐又聽唔到個要咩玻璃櫃入邊放滿晒唔同嘅配料,有好多配料嘅選擇,例如雞絲、木耳、蓮藕片、麻辣魚皮、夫妻肺片等等。味道可以揀辣唔辣,粉面都好多中選擇,仲可以揀涼拌或者有湯嘅酸辣粉。我叫咗兩碗外賣,盛惠$111。一碗係涼拌涼皮加木耳、雞絲同夫妻肺片;一碗係涼拌薯粉加枝竹、蓮藕片同麻辣魚皮;本身諗住揀夫妻肺片或者麻辣魚皮是其中一款,問吓阿姐推介邊款,點知佢同我講款款都好食,唔單一推介,於是就叫咗兩款!份量來講係幾足嘅,辣度小辣唔算好辣;夫妻肺片唔算好突出,同平時差唔多;不過麻辣魚皮都算特別,我冇喺出面食過,凍既都完全五腥。食完全部就有啲頸渴,要買杯嘢飲先得喇!
我叫咗兩碗外賣,盛惠$111。
一碗係涼拌涼皮加木耳、雞絲同夫妻肺片;
一碗係涼拌薯粉加枝竹、蓮藕片同麻辣魚皮;
食完全部就有啲頸渴,要買杯嘢飲先得喇!