2019-02-10 876 瀏覽
今晚探夜班,順理成章買埋飯去食啦。唐包點見過好多人食,見佢會好整齊包包紙似食漢堡包。今晚買飯外,買個「中式漢堡包」啦。叉燒包 $7.5有1/3叉子咁厚,都有小女子手掌咁多啦。包左紙好高級咁,哈哈。紙既關係都環保。一半包肉一半叉燒,抵食!叉燒有少少肥位,都接受到。因為淨瘦肉就無咁香口,所以有d油位都好。包好好軟,點解咁講?轉頭就知。香菇雞包 $7.5我帶左返屋企做第二日早餐,叮返熱個包都仲keep到軟,真功夫!香菇雞包有黑芝麻係認住佢。一開包好清香冬菇味道,雞肉都夠一日之晨既能量!咖啡雞飯 $28質素拍得住大快餐店,佢價錢仲要平好多!咖哩都帶香濃,唔算太多油,可以加辣點更好。雞肉塊同薯件都有幾件。魚香茄子飯 $28依個餸最緊要夠飯,唔係點混汁清碗呢,嘻嘻!茄子無話係外賣店而煮得馬虎,軟身入味。辣就唔會,多油少少,肉碎又多多唔會乾淨淨。香米軟硬度岩岩好,好食,係扁身個隻。足料糯米雞 $25真係足料大份,成隻雞翼係入面!仲有幾多冬菇肉碎,又唔會太咸唔錯!糯米成呎厚,好飽肚。基本上食佢就一餐都得,share既都可以當點心。

叉燒包 $7.5

香菇雞包 $7.5

一開包好清香冬菇味道,雞肉都夠一日之晨既能量!

咖啡雞飯 $28

魚香茄子飯 $28