2017-05-21
之前同事們食咗紅磡一間新開茶餐廳嘅早餐,個個都對佢杯奶茶讚不絕口!於是趁星期六晏就去試下,茶餐廳店鋪前身係松記糖水,店入面環境好光猛,座位都多同寬落,我諗開咗應該大概有2個月左右。2個人叫咗一個地道常餐同埋香煎雞扒飯配凍檸茶同熱奶茶!侍應用手機幫我哋落單,仲同我地講多謝,好有禮貌!好快野飲嚟到,已經聞到茶香味,先飲一啖熱奶茶果然無令人失望,同事無介紹錯!奶茶茶味好濃,而且仲要幾夠滑,好好飲!(1)地道常餐$35常餐自由配搭,揀咗秘製豬排米粉連炒蛋同牛油多士。米粉上面有豬扒、菜同埋腸仔,豬扒中規中矩,炒蛋滑,牛油多士入面有好多牛油好足料!(2)香煎雞扒飯$35雞扒飯一嚟就嘩咗一聲,覺得好大碟,完全名副其實係飯桶餐!我揀咗洋蔥汁、煎熟蛋,無論飯、汁、蛋同雞扒都好夠份量,仲有埋火腿同午餐肉加一杯嘢飲,$35超抵食!雞扒煎得岩岩好,唔會好老!洋蔥汁散佈每一個角落,味道有小小甜,下次可以少汁。成餐飯最值得推介除咗個杯奶茶之外,就係佢個自家製辣椒醬!試咗一次就返唔到轉頭,味道好似陳記魚蛋個秘製辣汁,唔算好辣但好香!我哋2個人不斷咁唧,就咁撈飯食都好好味!到最後差唔多唧咗成半枝!過嚟紅磡食嘢可以試吓
(1)地道常餐$35
(2)香煎雞扒飯$35
成餐飯最值得推介除咗個杯奶茶之外,就係佢個自家製辣椒醬!試咗一次就返唔到轉頭,味道好似陳記魚蛋個秘製辣汁,唔算好辣但好香!我哋2個人不斷咁唧,就咁撈飯食都好好味!到最後差唔多唧咗成半枝!過嚟紅磡食嘢可以試吓呢間,好味又抵食!