餐廳: 甘味讚岐手打烏冬
資訊:

星期六好想食烏冬,中午時間黎左荷里活,間間烏冬店(包括元氣)都勁多人排隊既情況之下,依間算係排得比較快,就入左黎。一開波就叫左個雜錦鍋燒讚岐手打烏冬,加14蚊再要個芝麻三文魚他他手卷。首先想講,芝麻三文魚他他手卷真心推介,啲三文魚好足料,又勁好食,份量唔會大到食唔落主餐,但又唔會細到令人覺得14蚊唔抵叫。食得好開心,朋友本身冇叫,見到我個手卷之後又剔左紙叫左個雜錦鍋燒讚岐手打烏冬就都ok 既,啲味都唔錯,但隻蝦明明係天婦羅應該好脆,但因為係浸晌個鍋度上。就算個鍋一黎到我即刻夾起佢,都難逃已經「臨」曬既命運… 烏冬就唔錯,熱辣辣,勁好食,但下次會想試下蕃茄湯底 (試飲左朋友果碗蕃茄湯一啖,勁正),所以大家如果唔知食咩可以考慮蕃茄湯底既烏冬。之後就係服務,服務員上菜時好大力放落枱,啲湯差啲淺出黎,佢勁大力放完落黎就走左,令到我個朋友唔太高興,其他都冇咩特別,其他整體上都算滿意,下次會再黎

,其他都冇咩特別,

其他整體上都算滿意,下次會再黎
雜錦鍋燒讚岐手打烏冬
2021-01-03
10 分鐘 (堂食)
  • 芝麻三文魚他他手卷