2021-01-25
去開荃灣,專登上網搜尋附近有咩好食,見到有網頁介紹呢間嘅沙嗲牛肉麵,話11:30先開始供應,時間同我既行程夾,於是就去試下。星期日既11:40黎,已經見到有條人龍,好彩咁岩有人走,等左5-6分鐘左右就可以入座。本身就為左試下沙嗲,諗都唔洗諗就揀左生滾沙牛窩蛋麵。貪小便宜心態,冷熱飲同價,感覺叫凍飲好似賺左幾蚊咁。🤣🤣窩蛋牛麵黎到,同佢張相既樣都差唔多,但相片影唔到既係,個麵真係好生滾,個煲蓋一打開,見到d汁bulubulu左好一段時間,感覺都幾治癒。味道方面,沙嗲味濃既,撈埋d蛋汁食,口感好滑。牛肉都滑,份量多,好味道。有個細心位置係,食食下會食到爽脆既口感,原來佢d麵有少少細細舊既金菇響入面,令口感更豐富,但又唔會大舊到痴牙,本身鍾意金菇既我食得都幾開心。午餐食呢個麵,份量好足夠,食得好飽。同其他茶餐廳唔同既係,呢度地方好整潔乾淨。一打開煲蓋既時候,有幾滴沙嗲汁滴左響枱,職員都專登番去拎番塊布去抹乾淨佢,小小貼心既動作讓人感到窩心。仲有,d姐姐同呀叔叔個個都幾好禮貌,個個唔該前唔該後咁,同一般茶餐廳唔同。依家疫情關係,二人限聚,兩個人坐一張枱,十分鬆動,變相坐得都幾舒服。如果突然想食
如果突然想食沙嗲牛,建議可以試下呢間,包保唔會令你失望。