《Ghetto Cafe - 旺角》好開心可以同幾位blogger朋友一齊約出黎傾計食飯☺️成件事好青春好熱血😉今次我地一行四人去左旺角一間人氣Burger餐廳gathering🥰傾左好耐計,影左好多相,食左好多野🤭呢度既Burger都幾大件,我地四人叫左三個Burger 餐、兩個小食,同埋每人都叫左自己既飲品,share食已經好夠飽好滿足啦☺️💁🏻‍♀️惹味魚柳漢堡套餐$73 +$10轉甜薯條呢一個漢堡包我只係稍為試咗少少🤭魚柳炸得香脆,上面淋滿左大量沙律醬同埋有大大片蕃茄同生菜,醬汁襯托返令到成個漢堡包增加惹味唔喜歡食普通薯條的話,可以考慮加錢轉其他小食,今次我地其中一個餐轉左蕃薯條,咬落香甜香脆,點蛋黃醬會更加好味😋💁🏻‍♀️黑松露芝味牛肉漢堡套餐$83 +$10轉芝士墨西哥脆片三個Burger 入面我最鍾意呢個黑松露芝士牛堡,首先,個醬汁已經係滿滿既黑松露蛋黃醬味,同熱溶左既芝士融為一體,牛肉煎得唔會太乾,入口油脂爆曬出黎,食完會好guilty🤭好彩佢入面都有番啲蔬菜喺度,中和番個油膩感,如果唔係食半個已經會滯啦💁🏻‍♀️大啡菇芝味牛肉漢堡套餐$98 我本身都好鍾意食大啡菇,如果鍾意爆汁
《Ghetto Cafe - 旺角》

💁🏻‍♀️惹味魚柳漢堡套餐$73 +$10轉甜薯條

💁🏻‍♀️大啡菇芝味牛肉漢堡套餐$98

我本身都好鍾意食大啡菇,如果鍾意爆汁嘅感覺的話,呢一個漢堡絕對滿足到你嘅要求😉大啡菇燒完之後會好Juicy,夾埋落牛肉度令到成個漢堡嘅味道更多層次,而上面嘅芝士同埋醬汁都好惹味,整體balance度好高

💁🏻‍♀️Passion Fruit Mojito $88

我自己個人都幾鍾意大熱天時飲Mojito,呢度嘅Mojito加入左熱情果,飲落清新解渴,味道酸甜,酒精濃度唔算太高,唔係太飲到酒嘅朋友,應該都會覺得易入口
2023-07-29
  • 黑松露芝味牛肉漢堡