2021-09-02
以前好少入元朗,疫情反而多左周圍走,真係愈黎愈多特色餐廳,今日做野經過比我見到呢間試業中嘅餐廳,Lunch Hour 真係排晒長龍 😂😂 見到裡里裝修幾靚,但原來價錢一啲都吾貴,一個西餐套餐包餐包、餐湯、飲品都係講緊$5X, 6X 🤩今次叫左:📍馬來西亞燒雞配洋蔥汁飯 $58唔知係個個都係咁定點,咁啱我地叫嘅燒雞係成隻髀咁上 🤩🤩 整體香口唔錯,係部分肉質有少少乾,配埋洋蔥汁就平衡番,發覺佢哋調嘅汁醬都OK,撈飯易入口🤭📍蕃咖喱🍛椰汁燴豬軟骨配意粉 $68份量足料,開頭以為係甜咖喱,但呢個係帶辣嘅,個汁好惹味,豬軟骨都易入口,啲骨比較硬,可以再”淋”啲就更加好🤤 📍課金Mode — 1. 特飲 粉紅知己 $252. Moon on Fire $25睇到Drink Menu 見到啲特飲名好特別,引起左我哋嘅好奇心😮 同朋友忍唔住一人課金左一杯🤑跟住黎到好有驚喜,啲顏色好岩打卡 🤣 主要係火龍果成份,有配梳打,所以兩杯都好fresh,啱夏天飲 🍹 🍚 飯後感Menu 睇落好多款式,特別係Drink Menu感覺幾吸引,有機會都想試埋其他。環境舒適,可以等試業後再黎試吓Dinner,應該幾好
今次叫左:
📍馬來西亞燒雞配洋蔥汁飯 $58
📍蕃咖喱🍛椰汁燴豬軟骨配意粉 $68
📍課金Mode —
1. 特飲 粉紅知己 $25
2. Moon on Fire $25
🍚 飯後感
Menu 睇落好多款式,特別係Drink Menu感覺幾吸引,有機會都想試埋其他。環境舒適,可以等試業後再黎試吓Dinner,應該幾好 feel 👍🏻👍🏻