2019-09-28 136 瀏覽
同朋友係尖沙咀睇完戲唔知食咩好既時候,咁岩見到依間餐廳派傳單,仲有85折,一於去試下!餐廳係一棟新既大廈入面,環境都幾舒適,一上到去見到有張手語既教學圖先發現原來去左一間社企餐廳。我同朋友叫左2個lunch set share,雖然依度大部分侍應係聾啞人士,但落單完全無難度。Lunch set 有餐湯、蒜蓉包、餐飲,價錢都係一百蚊內,好抵食!蒜蓉包好有誠意,好多蒜蓉,外脆內軟!餐湯係南瓜湯,有少少薑味,唔食薑既我都可以接受,而且仲有拉花,好靚!套餐加$15有黑松露蜜糖雞翼,似普通蜜糖雞翼,無咩黑松露味。黑松露野菌忌廉汁意粉 $82好creamy,醬汁剛剛好掛到係每條意粉,不多不少,而且份量都幾多。香煎羊架配自家製香草醬意大利飯 $92羊架煎得剛好,肉質嫩滑,好juicy,羊肉唔係好騷,香草醬味道都好濃郁!依度每位員工都好有熱誠,細心,食物質素不錯,所以係一間值得支持既社企餐廳!

蒜蓉包好有誠意,好多蒜蓉,外脆內軟!

黑松露野菌忌廉汁意粉 $82

香煎羊架配自家製香草醬意大利飯 $92