2016-08-28 1346 瀏覽
呢間係家庭式運作既小店,香港地咁樣既鋪頭好難得,梗係要支持一下! 係到食野,老闆每樣都親自下廚,而且都係即時製作,其實真係好有心機! 所以同時間,大家要有心理準備,係到食野係要等下😅今日食午餐有以下選擇,因為小妹唔食牛既關係,所以揀左一個B 一個C。如果唔岩食既可以自由配搭:叫左B 同C 都係配煎薯,點知老闆話要等半個中,因為真係想食,咁就等啦講下環境先,鋪內大約有十二個位左右啦,有bar枱,門口都有位坐。牆上既裝飾油畫掛畫,我覺得整體感覺都算唔錯。鋪內係open kitchen,好處係你會係咁聽到煮野聲,好有感覺,不過坐得耐就會有少少熱。等緊其間上左飲品先。飲品就不過不失啦。之前飲過餐湯好飲d。老闆話半個中,就真係半個中。有野食!兩碟個賣相真係好靚!事先講明,其實之前食過兩次,兩次都係黑椒汁,味道偏咸。所以今次都唔揀黑椒汁啦呢個係洋蔥汁雞扒,個汁唔錯,味道好味 雞扒都煎得好食,無雪味 唔只主菜,配菜都一樣好味 明白點解個煎薯要等半個中,因為老闆係慢慢生煎,味道十分香口 另外我都中意d配菜,煎蕃茄都係好juicy 男友唔中意食芹菜,不過我就覺得好味啦 另一個係香草汁三文魚,份量真係
所以同時間,大家要有心理準備,係到食野係要等下😅

等緊其間上左飲品先。飲品就不過不失啦。之前飲過餐湯好飲d。
凍檸水
老闆話半個中,就真係半個中。有野食!兩碟個賣相真係好靚!

呢個係洋蔥汁雞扒,個汁唔錯,味道好味
雞扒都煎得好食,無雪味

唔只主菜,配菜都一樣好味
明白點解個煎薯要等半個中,因為老闆係慢慢生煎,味道十分香口
另外我都中意d配菜,煎蕃茄都係好juicy
男友唔中意食芹菜,不過我就覺得好味啦
洋蔥汁蝦仁雞扒
另一個係香草汁三文魚,份量真係唔少呀,完整一塊,再加條魚尾
而且唔會整到好硬,煎三文魚其實都好要技巧
配菜就一樣啦,都係咁好味
香草三文魚拼白蝦
兩個人食呢兩碟野,其實係好飽,證明份量十足,埋單 $96,西餐來講郁好抵啦,雖然都要等左陣

都會推介比大家,不過大家要係慢慢享受食物既樂趣
2016-08-28
30 分鐘 (堂食)
洋蔥汁蝦仁雞扒
香草三文魚拼白蝦