2019-11-03
暫時黃店list未搵到依間小店,所以見大家唔太提起依間小食店,普遍通常淨係懲罰慧安商場入面嘅魚木☹️💛之前將軍澳8.4遊行時老闆接受蘋果訪問表示支持,無懼星期日照開店,如果見到年輕一輩需要幫忙一定幫手,深表認同表達訴求先可以令到香港唔會被侵蝕。好欣賞老闆喺條片度無懼公開表態,雖然小食未去到好好食要特登朝聖嘅地步,不過去開慧安就順路懲罰下啦💛.👓手抓餅(可選兩款配料) $22餅底有芝麻和蔥油兩選擇,而我今次揀咗蔥油味,食落好香蔥味唔會太油,鍾意食蔥油餅嘅人應該啱,抓餅皮係香口不過個皮未話去到脆卜卜嘅程度🤣配料選擇了芝士和煙肉,我覺得芝士係必揀百搭嘅選擇😝芝士唔漏煙肉好多條,依個組合配搭幾好。評分:7.5/10👓王子雞蛋仔 $14雞蛋仔入面唔係空心,蛋漿倒得多所以皮入面係有軟綿綿蛋糕芯,因為通常出面十幾蚊貨色嘅雞蛋仔係空心只係食空氣。當然雞蛋仔質素唔可以搵依間小店同老母雞蛋仔果啲比啦,我承認小店未做到外脆內軟好重蛋味好好食,但麻煩你睇下個價錢先啦,小店嘅賣點係人情味🤤評分:7/10👓正宗台式腸 $9通常台灣腸都實冇死嘅🤪腸唔算肥冇乜肥豬膏,都大條粗身長同價錢吻合。另外反而發現好多學生妹叫撈麵
👓手抓餅(可選兩款配料) $22
評分:7.5/10
👓王子雞蛋仔 $14
評分:7/10
👓正宗台式腸 $9
另外反而發現好多學生妹叫撈麵食再必定加腸切開一片片連埋撈麵食🐽
評分:7/10