2021-06-22
今日返工真係好忙同好大壓力,放工就約埋個同事去公司附近嘅餐廳chill 下!六點零鐘嚟到,個太陽仲未收工,夕陽照射住餐廳,同事都忍唔住要影相。我哋叫左幾個小食嚟餸酒🤣🤣避風塘雞翼:一嚟就聞到陣陣香味,話明避風塘雞翼,唔少得大量炸蒜同辣椒,唔係好食得辣嘅我都接受到呢種辣,食落”習習聲”,好香口,好惹味,讓人食完之後仍啜指回味。芝士肉醬焗玉米片:入面有青瓜、洋蔥、蕃茄醬、蕃茄同肉碎,重點係粟米片好薄好脆,並唔係出面食開超市或戲院有得賣嗰種,我估係自家製。芝士好厚,配埋蔬菜粒食,增加口感同埋有清爽嘅感覺🤤🤤白酒煮青口:青口肉大鮮甜,白酒醬汁好濃郁,我每食一隻都會用殻裝著滿滿嘅醬汁一齊食😂Side dish: 淡淡香味嘅黑松露,配上粗幼適中嘅薯條,餸酒一流!我哋坐到七點零鐘已經好多人,入座率都有九成五,以平日來講真係好多人幫襯,建議預先訂位。
我哋叫左幾個小食嚟餸酒🤣🤣