2019-07-31
呢期工作太忙碌,難得有一日可以輕鬆下早少少放工,同左個同事去左尖沙咀的彌敦左岸聽左歌、食下野,放鬆下心情,當是中途差差電。這天請來樂壇新人Yusobeit唱歌,有少少估唔到餐廳會請樂壇新星讓更多食客可以認識他們,提供一個好好的平台給歌手。Yellow Punch 以芒果為主,同時會有飲到芒果果肉,飲落都唔錯。Crazy Juice 有菠蘿、橙汁再加少少乳酸奶,帶點清新味道。呢2款飲品是餐廳的其中Signature drink。美式芝士煙肉焗薯皮($78),薯皮焗得好香口,外邊是脆身,芝士同煙肉融合哂在薯皮的中間,可選擇點上酸忌廉,食起來更好濃味。烤西班牙黑毛豬扒($188),黑毛豬扒好厚身,焗得內脆外軟,餐廳可讓客人選擇七成熟或全熟,建議食七成熟會較好,肉質比較嫩滑鬆軟,而且很易就可以切開,旁邊的配菜有手指薯、豆、栗米仔,都很好味。烤黑松露菌醬海驢魚柳手工貝殼粉($178),海鱸魚烤得好香口,口感好滑、黑松露菌醬好濃味,手工貝殼粉長長厚身,第一次食覺得好新寄。朱古力心太軟($98),心太軟中間的軟心朱古力一吉落去就流哂出黎,而且心太軟是用上了黑朱古力,所以冇咁甜,食落都好似減少了罪惡感
朱古力心太軟($98),心太軟中間的軟心朱古力一吉落去就流哂出黎,而且心太軟是用上了黑朱古力,所以冇咁甜,食落都好似減少了罪惡感,雪葩是椰子味,加左少少紅豆,少少似飲緊椰子冰,馬卡龍同樣美味。