串燒加芝士撈丁依個組合,叫人如何拒絕安安燒位置雖較遠,但8點已經坐無虛席,門前企左唔少食客,聞住串燒既香氣,等左半個鐘終於入得,由於等時已經諗定食咩,一入去即可落單第一樣黎既係最期待既三重芝士撈丁,藍芝士&巴馬臣芝士&車打芝士混和下,加上面頭帶有燒焦既芝士膜,令我第一次試到如此香濃的芝士撈丁!第一口,即夾起微微燒焦的芝士部份,濃郁且帶咸香的芝士即帶來味蕾的衝擊,混和芝士與公仔面之後,每一條公仔面都被濃濃芝士汁包圍,作為芝士迷的筆者,每口都十分滿足扇貝上蒜蓉鋪得滿滿,加上少許蔥粒與辣椒粒,扇貝本身鮮味唔明顯,而且有2隻扇貝好細粒,有少少失望。筆者將過多的蒜蓉混和芝士撈丁同吃,又有另一番滋味與燒韭菜實在相逄恨晚既感覺孜然粉&辣椒粉均勻撒落韭菜串燒上,加上本身已燒得香甜juicy既韭菜,實在忍唔住一口接一口,十分之出色!!燒芝士餈飯係失望既,無特別,食唔出加左芝士燒牛小排,面頭燒得有點香脆,本身好有肉汁,肉味香濃,讚炸餃子雞翼,表面有大量蜜汁,對筆者而言太甜,內裡應該係豬肉餡料,食起來啖啖肉,算是不錯!燒鯖花魚唔腥,而且魚皮燒得脆脆,好香口鹽味加鯖花魚,是一種簡單的純粹的味道麻吉年糕串燒,外
串燒加芝士撈丁依個組合,叫人如何拒絕

三重芝士撈丁
蒜蓉燒扇貝
燒韭菜
與燒韭菜實在相逄恨晚既感覺
燒芝士餈飯
燒芝士餈飯係失望既,無特別,食唔出加左芝士
燒牛小排
燒牛小排,面頭燒得有點香脆,本身好有肉汁,肉味香濃,讚
烤餃子燒雞翼
鹽燒鯖花魚
燒鯖花魚唔腥,而且魚皮燒得脆脆,好香口
鹽味加鯖花魚,是一種簡單的純粹的味道
麻吉年糕
麻吉年糕串燒,外面似丸,比較有趣既係中間白色果層,口感少少煙韌,相信就係麻吉!在眾多美食中不算特別出色好食。
生燒茄子係燒烤店是必點的吧!賣相唔錯,但食落口蒜味無想像中濃,不過不失!

串燒獨有的燒烤香氣加上撈丁的濃郁香軟口感,永遠是筆者無法拒絕的最佳美食組合!
2016-05-19
30 分鐘 (堂食)
三重芝士撈丁
蒜蓉燒扇貝