之前一直都用開網頁版,剛剛新裝apps,試下學人留食評先😝😝平時好少留意呢類餐室/冰室,但之前喺灣仔試過呢間九龍餐室,有個樓面哥哥好搞笑,唔知係咪因為下午茶時間人流唔算多,所以個哥哥仔好有禮貌,講野又搞下笑咁,好好招呼,所以令我對佢地有啲印象。今日小朋友喺尖沙咀有活動,再次見到呢間餐室,所以又同朋友入去食個飯, 晚餐時間,人流比較多,但等左一陣都算快可以入坐,餐牌都多選擇,焗豬扒飯/意粉,咖哩牛腩,常餐粉麵都有,最出奇係連蟹肉伊麵都有,我唔太鍾意食飯,所以叫左個16°Z厚切西冷,呀女叫左個知味西多士,同場朋友叫左個濃湯素翅雞。上菜算快,食物亦都好夠熱,上菜個姐姐仲提我小朋友小心啲唔好貼到啲碟邊辣親,服務唔錯。講返啲野食先,西冷扒都幾足秤,薯菜唔係一般薯條,真係一隻焗薯仔,菜份量都唔少,牛扒唔韌,味道唔錯😋😋呀囡個知味西多士一上檯有啲嚇親,因為個西多真係好厚好大份,仲好大塊牛油😱😱一條友真係未必食得哂,所以我試左少少,新鮮炸起係熱辣辣,脆卜卜都幾好味,我地比較食得甜,所以要再問樓面個姐姐攞多啲糖漿,好彩個姐姐冇托手爭😆😆最後一個濃湯素翅雞,朋友就話雞都算滑,湯味好濃,又夠熱,係唔錯嘅。同
同朋友都覺得整體表現唔錯,價錢合理,下次有機會可以再試埋其他野。

2021-08-18
15 分鐘 (堂食)
  • 濃湯素翅雞
  • 知味西多士