2023-04-06
之前試過幾次omakase都係食午市,終於的起心肝嘗試食夜市,希望可以食多啲唔同種類嘅食物。 呢間餐廳有一排吧枱,有個藍色backdrop做背景,比較光猛,普通枱嘅範圍就深色調為主。佢哋有啲普通日式套餐同唔同價位嘅omakase,今次就揀咗最貴嘅餐,店員推介話會食到唔同款嘅海膽。正,最鍾意食海膽😋 整體嚟講食物有中上水準,食得幾開心,主要正嘅地方有呢啲:😁真係好多海膽,開頭以為淨係食到兩款刺身同迷你丼,但原來佢都分布喺唔同嘅菜式入面😁蝦夷鮑魚配鮑魚肝醬驚喜級好食,食嘅時候比人笑隱藏唔到幸福嘅笑容😂😁 總廚Nic態度親民,其他員工服務都優質,氣氛輕鬆 但始終價錢唔平,要求會高啲,所以都有啲挑剔位:😐人手太短缺,成餐飯拖咗成三個半鐘,中間好多頗長嘅冷場,感覺好唔連貫,亦都降低咗飽足感😐壽司部分頗為失望,醋飯味道嫌過淡,魚料亦都普通,鮮/魚/油香味都唔突出😐料理部分款式相對平庸 多quota評價:😋Quota花得值(🤮<☹️<😐<😋<🤤)*****(詳細介紹,用餐時為2月中)前菜三品:水雲、蟹肉配蛋黃醬、海膽豆腐刺身:長崎蠔、⭐️真鯛薄切配赤海膽、燒帆立貝配馬糞
整體嚟講食物有中上水準,食得幾開心,主要正嘅地方有呢啲:
😁 總廚Nic態度親民,其他員工服務都優質,氣氛輕鬆
但始終價錢唔平,要求會高啲,所以都有啲挑剔位:
😐料理部分款式相對平庸
多quota評價:😋Quota花得值
(🤮<☹️<😐<😋<🤤)
*****
(詳細介紹,用餐時為2月中)
前菜三品:水雲、蟹肉配蛋黃醬、海膽豆腐
刺身:長崎蠔、⭐️真鯛薄切配赤海膽、燒帆立貝配馬糞海膽
東澤白海膽、富美苑白海膽
⭐️清酒蒸岩手縣蝦夷鮑魚配鮑魚肝醬
非常好食,鮑魚用清酒煮4個鐘,醬要煮3個鐘,太大火會起沙。鮑魚夠淋但保留口感,醬超濃郁,撈飯一流,配埋海膽都出奇地冇互搶,好回味😋
料理:鹽燒松本茸、阿波美雞免治雞肉棒配刺身級太陽蛋
壽司:寒鰤、地金目鯛(冇相)、赤貝、銀鱈魚、拖羅
其他:茶碗蒸、四國酸橘啫喱、蝦頭赤麵豉湯、宇治抹茶奶凍