👨🏻‍🎓作為一個珍珠奶茶控,對珍珠奶茶類嘅台式飲品都有返咁上下要求!🧋其實李圓圓呢間舖都幾耐之前就聽過,印象中唔少人對佢嘅評價都幾好,P仔自己之前就飲過一次,對佢嘅印象都唔錯,不過一直都有個疑問,究竟佢普通同2.0嘅嘢飲有咩唔同呢,今次終於有機會有藉口一次過試哂2杯嘢飲啦!🍯今次P仔就試咗佢哋嘅黑糖珍珠鮮奶普通版同2.0,外觀上係冇乜分別,都係大概3分1杯珍珠同好多嘅黑糖掛杯,睇落就覺得好靚同黑糖味會好夠;再加上一拎上手就feel到嗰底啲黑糖仲暖暖地,唔係擺好耐凍冰冰嗰啲!🥛首先就講下奶嘅部分,聽店員講2.0嘅唔同就係會多啲奶少啲冰,果然飲落2.0嘅奶味係會濃啲香啲,P仔冇改任何冰度甜度,配埋又香又甜嘅黑糖味飲落啱啱好,就算隔咗一陣飲都唔會因為啲冰融咗變到好淡;至於普通版擺咗一陣就會變得略為淡啲,有少少奶溝水嘅感覺!🍡另外珍珠方面佢哋真係做得好出色,P仔最唔鐘意就係軟稔稔嘅珍珠,而#李圓圓 就完全唔會,咬落好煙韌,而且好重黑糖味,算係食過數一數二嘅黑糖珍珠!🍽整體嚟講,李圓圓嘅質素真係幾好,佢哋嘅黑糖珍珠喺P仔心目中排名都幾高;如果要揀嘅話P仔會推薦2.0多啲,係加強

黑糖珍珠鮮奶

黑糖珍珠鮮奶2.0

🍽整體嚟講,李圓圓嘅質素真係幾好,佢哋嘅黑糖珍珠喺P仔心目中排名都幾高;如果要揀嘅話P仔會推薦2.0多啲,係加強版嘅感覺,值得去飲下!

黑糖珍珠鮮奶
黑糖珍珠鮮奶2.0