2024-01-02
之前已經去過韓國文青風濟州島café【Terrace in seaside】其他分店,今次就去左Airside新開既分店,因爲有限定Carebears menu,所以一定要去試。Airside分店大部分座位係仿照韓國坐式文化,都係要除鞋坐地下用矮餐臺食,而臺凳得3-4臺(唔計室外)。我地就叫曬Carebears menu包括2個鹹點、2個甜品同一款飲品,另外再叫左佢地signature既濟州柑橘乳酪。熊仔頭螄蚶拌飯:紫蘇飯搭配辣炒螄蚶。紫蘇飯係整左個熊仔頭形狀再加熊仔樣既可食用五官貼紙。另外辣炒螄蚶上面都有兩款Carebears既貼紙。紫蘇飯非常香濃麻油味、而辣炒螄蚶偏辣,但好彈牙,建議同飯一齊食。愛心傳播飯卷:最終實物靚過menu上張相。天然色素整成彩色既飯卷,中間蘿蔔整成愛心形狀、好靚同打卡able。味道都非常不錯。Care-a-lot彩虹樂園蛋糕:Cream比較偏多,個人比較一般,但非常打卡able。Care Bears彩雲窩夫:呢個非常好食,窩夫非常新鮮、牛油味重。Cream係好可愛既彩色再有幾款生果,但唔會過甜。Starbuddies紫薯南瓜冰:好可愛彩色沙冰、唔會好甜。不過
Starbuddies紫薯南瓜冰:好可愛彩色沙冰、唔會好甜。不過唔係好飲得出南瓜味,當普通沙冰飲就ok。
濟州柑橘乳酪:呢個每次都必點,酸酸甜甜,好refreshing。