2024-08-23
放工後約朋友嚟到觀塘東廣場嘅呢間西餐廳食晚飯,之前去過其他嘅Chef's Stage燈光都比較暗,而呢間Comfy就好光猛,座位都夠晒寬敞,簡約的嚟都相當有文青嘅感覺。今次就嗌咗兩個主菜兩杯嘢飲同一個小食,個人最推薦就係明太子海鮮意式薄餅。一上到嚟淨係睇上面芝士份量已經夠晒有誠意,薄餅嘅餅底鬆軟,入面仲收埋左好多海鮮,加埋明太子嘅鹹鮮味非常夾!另外一道主菜係黑松露雜菌意大利飯。Risotto嘅軟硬程度啱啱好,仲保留到米粒嘅口感,個醬都同樣出色,好重雜菌同埋黑松露嘅香味,但又唔會太鹹太油膩。總體上嘅風味同口感都非常唔錯,鍾意黑松露嘅朋友可以一試。再加咗個炸甜薯條作為小食。薯條外面炸得夠脆,入面就好香軟,夠晒香口得嚟好鍾意甜薯自帶嘅甜味。嘢飲就分別要咗壺earl grey同埋蜂蜜水果烏龍茶。原來個烏龍茶底係來自台灣嘅阿里山金萱茶,配埋西柚、橙同青蘋果嘅果香同埋蜂蜜嘅香甜都幾清新,有驚喜!
另外一道主菜係黑松露雜菌意大利飯。 Risotto嘅軟硬程度啱啱好,仲保留到米粒嘅口感,個醬都同樣出色,好重雜菌同埋黑松露嘅香味,但又唔會太鹹太油膩。總體上嘅風味同口感都非常唔錯,鍾意黑松露嘅朋友可以一試。
再加咗個炸甜薯條作為小食。 薯條外面炸得夠脆,入面就好香軟,夠晒香口得嚟好鍾意甜薯自帶嘅甜味。
嘢飲就分別要咗壺earl grey同埋蜂蜜水果烏龍茶。 原來個烏龍茶底係來自台灣嘅阿里山金萱茶,配埋西柚、橙同青蘋果嘅果香同埋蜂蜜嘅香甜都幾清新,有驚喜!