2018-01-15 243 瀏覽
同媽媽食完海鮮,去完香港地質公園,口乾到不得了,一落船返到碼頭就即刻搵野飲,見到有d遊客拎住個透明膠袋既果汁,都幾得意。行左幾步,就見到呢間果感生活 Passion Drink有買袋裝果汁。西貢唔係好似市區一樣開左好多x茶之類既台式飲品店,但係有呢種小文青風格既慢磨果汁店!好中意呢度既熱情果檸檬梳打($28),酸咪咪既口味配合熱情果果香既甘甜,啜一啖落口除左蘇打水帶汽既快感,仲咬到好多好多熱情果籽,一粒粒咁口感非常得意。雖然完全冇加冰塊,但係特別透心涼,如果係夏天飲,相信絕對係消暑盛品。同埋感覺冇加糖水,個甜味係好自然既水果香甜。同埋間鋪有做優惠架,如果買兩包,第二包就會半價,所以變相其實$21就一份,比台式飲品抵好多啦!

2017-12-22
5 分鐘 (堂食)
  • 熱情果檸檬梳打