2019-12-11
2097 瀏覽
石蘺粉仔唔係住附近 返工返學經過 都未必會好似我咁黎到試到佢地既粉仔呢間石蘺粉仔係唔多近車站 又起上左斜既位置 我就係起下面行上黎食 真係唔簡單有同學仔住附近 話食過呢度既粉仔好正 亦睇過有報導介紹過呢度係日日新鮮製造 仲係用日本麵粉人手做 所以我就黎試試佢望落粉仔係扁長方形 一條條 咬落去質感就似厚身啲上海麵 但非常之滑 而且好吸湯汁 粉上面見到其他材料好似冬菇同蝦米咁 同粉仔好配合 曬上蔥花 雖然只係幾十蚊既小吃 但好味 食得開心魚蛋係陳皮魚蛋 佢既咖喱汁係用小辣椒自家製 辣係香辣個種 口感唔錯另外店員推薦佢地既鮮榨椰汁 我放棄左平時鐘意係咁叫既豆漿 試下呢杯椰汁 飲落幾特別 有椰子香味之餘出奇地滑 原來係加左花奶 所以有咁既效果 好飲 又可以解返佢頭先秘製魚蛋既辣 唔錯
魚蛋係陳皮魚蛋 佢既咖喱汁係用小辣椒自家製 辣係香辣個種
口感唔錯