2019-03-04
好彩有book枱,晚飯時間成間舖都滿座,想walk-in都有排等。餐廳比較逼,坐得唔算太舒服~~但勝在有美食搭救😉我同朋友一人揀左一款再share嚟食,點完之後會先上六款前菜,包括小松菜、牛脷、蜂蜜蕃薯、豆腐、茶碗蒸同埋蘿蔔,賣相非常精緻吸引😍蒸蛋係六款入面最出色同我覺得最好味😋非常滑而且有好多配料!有蟹肉、冬菇、三文魚籽同黑松露~~.蟹釜飯 $198 (4/5)主角上場🤤🤤🤤一打開蓋,熱辣辣又香噴噴,蟹肉舖滿哂係面,份量唔小😮遮到睇唔到啲飯😂食落蟹肉味道先甜,食到最尾有飯焦先係最正👍🏻👍🏻.鰻魚釜飯 $168 (4.5/5)相比起蟹釜飯,更推介呢個鰻魚釜飯,鰻魚勁大塊,又肥又厚,有少少汁撈埋飯一齊食仲正!個面仲鋪晒蛋絲同冬菇,真係食到捧住個肚走🤰🏻.再飲埋個味增湯真係飽到飛,但成餐都好滿足🤗提一提細食嘅朋友真係未必食得晒成set,我諗個度有差不多兩碗飯,好彩個日我好肚餓,食得哂🤦🏼♀️。不過其實最主要都係因為好味所以食落好開胃!雖然價錢唔算平,但都值得黎一試,不過真係只可以間唔中食🤣