2024-11-02 296 瀏覽
之前係新加坡都食過超出名嘅天天海南雞飯,而最出名嘅一定係海南雞飯,嚟到香港開就梗係要食下。相比起新加坡,香港分店地方較闊落,環境比較舒適👍🏻👍🏻招牌天天無骨海南雞(中份)海南雞夠滑身,雞皮薄而滑身,連唔鍾意食皮嘅我都忍唔住食左少少,雞件無骨食落好方便,底下有啲青瓜條用嚟解膩。薑蓉、酸辣汁同黑醬油都係食海南雞必備嘅醬汁,有清新、酸辣、傳統三種調味任勻選擇😬😬食海南雞一要有嘅雞油飯,飯粒粒粒分明,雞油已經索曬落啲飯度,唔會太油膩,配埋海南雞係perfect match👍🏻👍🏻新加坡黑胡椒蟹肉粉絲煲新加坡除左海南雞飯出名之後,仲有黑胡椒蟹都有好多人慕名而嚟,蟹肉加入黑胡椒粒更加惹味,粉絲索哂黑胡椒蟹同洋蔥嘅鮮甜味,十分惹味!!!😋😋😋

招牌天天無骨海南雞(中份)

新加坡黑胡椒蟹肉粉絲煲