2021-11-04
今晚約朋友補祝生日,事前見到有2人set都覺得幾抵,但考慮与2個女仔未必食得哂,所以單點再轉一人set1.餐包餐湯包係軟熟嘅質感,幾好食,重點係個湯,竟然係好重蔬菜味,唔係一般嘅紅白湯,感覺好清新,好舒服,2.主菜意粉賣相好靚好吸引,岩哂打卡,喜歡食清新口味嘅好適合,保留到海鮮嘅味道,北寄貝同玻璃蝦新鮮,無額外加好重調味,海蝦就有煎香過,配合有少少菇菌做配料嘅意粉,鮮味😋第二個主菜就係巨大厚切豬肉眼扒配燒菠蘿同薯條,薯條夠粗又脆(粗幼呢d個人喜好),燒菠蘿係新鮮架,好甜好多汁,肉眼扒望落以為有d厚會少少硬,一咬有驚喜,好滑好軟!份量好大,男仔一定夠食!3.特飮造型特別,見到三眼仔好驚喜,唔係我專登request架,真係feel到餐廳用心,抹茶latte唔太甜又香濃,見到已經開心哂店員好主動幫手收碟,亦唔介意幫我地影相非常nice~下次朋友聚會推薦再黎!
1.餐包餐湯
2.主菜