2016-10-08 3522 瀏覽
新店開張第二天咁啱星期六要返工, 約埋幾個同事一早去食早餐, 我地大概8點20左右到達, 舖內人流都多坐滿一半人, 我地被安排坐梳化位, 入座後人流開始多已經有人要排隊等位, 慶幸自己早到攞到位, 早餐餐牌食物種類唔算多, 價錢當然比一般茶餐廳貴, 但呢到賣點係環境舒服又有裝修, 感覺似cafe咁, 侍應服務態度都不錯, 可能新開張, 廚房出菜比較慢, 但上枱後食物都係熱既鮮菌奄列配厚多士 - 賣相不錯, 切開奄列蛋中間係有少少蛋汁流出黎, 每層都夾住好多菇, 而所有菇類都好爽口, 多士方面又脆又軟熟既麵包, 牛油軟度適中, 好容易搽上麵包上面, 味道亦不錯香煎雞扒. 太陽蛋配厚多士 - 賣相可以, 唯獨雞扒好似唔太似樣, 只可以用兩舊雞肉嚟形容, 雞肉比較"鞋"身, 個汁味道就可以香煎雞扒. 反蛋配厚多士 -  這款賣相還可以, 呢件算係雞扒, 但肉質都係"鞋"口, 一啲都唔滑, 睇嚟店主要好好選擇扒類食物品, 又或者要控制好煮調既時間凍檸茶 - 港人最常叫既凍檸茶, 檸檬新鮮, 茶味夠濃, 不太甜不太苦澀店內每枱都會有啲咁既玻璃水樽, 原來裡面係放左枝薄荷葉, 倒出黎試咗杯, 一口
店內每枱都會有啲咁既玻璃水樽, 原來裡面係放左枝薄荷葉, 倒出黎試咗杯, 一口飲落其實冇乜味, 但慢慢飲真啲, 其實有少少葉既味道
總結 : 我覺得不過不失, 有改進既空間, 早餐價錢係偏向中上, 雖然係咁既價, 款式又唔算多, 好多都要另加錢, 加加埋埋可能一個早餐都要50蚊, 只可以用餐廳店內環境嚟比個藉口自己, 等食完冇咁肉痛, 話晒呢到都係走cafe路線, 唔可以同高級茶餐廳比, 反而有興趣試埋佢地既午餐同晚餐, 問過侍應佢地lunch係冇得訂位, 因為座位數量有限,  如果下午茶時間段就有, 晚餐時段都有
2016-10-08
$40 (早餐)