2017-09-07 1180 瀏覽
最近同老公經過開旺角波鞋街,見到座新商埸終於開左,作為小吃貨的我當然又去搵下有咩食啦。The Forest 呢個商場其實唔算大,商場周圍仲有好多木椅供人停下休息(當天還發現不少街坊在這打躉嘆報紙😆)Mos Cafe 位於商場二樓,先在門口付款點餐,店員會按號碼送餐到你坐的桌子。我們點了「蒲燒鰻魚飯 」「蒲燒鰻魚珍珠堡」各一份,仲有一杯抹茶鮮奶。鰻魚飯的配料有炒蛋、沙律菜,佢果沙律醬有少少wasabi味又幾得意,炒蛋也算滑,成個份量都算大,$59 呢個價錢吃到鰻魚飯其實都算ok。鰻魚珍珠堡系用珍珠米做包住D配料,中間D配料其實同個鰻魚飯差不多,整體來說味道都很不錯,唯一不足係個珍珠堡如果可以加多少少醬就更好了。杯抹茶鮮奶一打開看到顏色就知道味道勁濃郁,愛抹茶的我表示很好喝☺️

2017-09-06