2018-07-19
新蒲崗呢個地方看似只得工廠,而且地鐵站唔經,感覺似係自成一角無乜嘢食嘅地方。自從係呢到番過intern之後,就發現原來呢到有好多好嘢食,今次呢間係其中一個同事介紹嘅~夜晚去食呢間嗌餸食飯,佢第一個舖位已經滿座啦,我地被帶到去另一個舖位。入面牆上痴滿唔同餸菜嘅相片,方便大家跟住嗌大漠牛柳粒呢到每一碟餸都好大碟好夠份量,呢碟牛柳粒加埋豆角一齊炒,唔洗怕得肉。成碟牛炒得好入味,啲肉唔韌好易咬開,連埋啲豆角都炒得好爽口,唔會炒得太老避風塘炒蜆怕辣嘅朋友就可能無得叫呢碟啦😛 佢入面加咗辣椒等等令你舌頭變得麻辣嘅材料,每一舊蜆肉都炒到好惹味,而且吐沙吐得乾淨蠔餅上菜個時真係嚇親,因為真係好大塊🤣 入面嘅蠔仔肉好足料,佢嘅油份無多到食到膩,外層炸得香脆。佢咁大件可以叫多幾個朋友share🤣呢個餐廳真係好熱鬧,大家都係大大聲講嘢所以二人拍拖溫馨晚餐就未必啱啦😜 但同friend聚會casual晚餐絕對適合嚟呢到!
大漠牛柳粒
避風塘炒蜆