2021-09-04
香脆蒜香牛油雞扒拼雞翼撈檬粉 ($66)雞扒同雞翼都炸到好香脆,炸粉唔算太厚,而且有好香嘅牛油味,加埋生菜、青瓜絲同埋醃蘿蔔絲嘅清爽酸甜口感可以中和返炸物嘅油膩感#越男仔火車頭湯河粉 ($78)呢碗湯河材料好豐富,有齊生牛、牛根、牛丸、烤牛、牛百葉😍😍😍而且湯底都好濃厚,配埋河粉一齊食好滿足☺️☺️☺️#越式拉茶 (午市跟餐熱拉茶免費,凍拉茶+$3)比港式奶茶多左陣香味,熱飲唔加糖會有小小茶嘅澀味,但好輕微,加埋奶味味道啱啱好飲完無糖嘅熱飲再飲正常甜度嘅凍拉茶,對比之下會覺得勁甜🙈🙈🙈但獨立黎飲,凍拉茶個甜度就恰到好處☺️☺️☺️呢間越式餐廳喺旺角同沙田都有分店,每次喺道食嘢個感覺都好舒服,唔單止食物好味,而且店員都好有禮貌🥰🥰🥰食物份量都幾多,就算男仔去食都會食到好飽🙈🙈🙈飲品同食物嘅選擇都好多元化,例如有越式滴漏咖啡、乳酪三色冰、紅蕃茄湯檬、椰汁酸湯檬等等,鐘意越南菜嘅你地不妨試下😉😉😉
#越男仔火車頭湯河粉 ($78)
而且湯底都好濃厚,配埋河粉一齊食好滿足☺️☺️☺️
#越式拉茶 (午市跟餐熱拉茶免費,凍拉茶+$3)
食物份量都幾多,就算男仔去食都會食到好飽🙈🙈🙈