香港好難搵到有墨西哥菜,更何況係好食嘅墨西哥菜?今日去咗西區堅尼地城站C出口附近,開咗唔少多國菜嘅餐廳,可能因為符合最近呢一區多咗好多外國人進駐有關。今日經過小巷,歩上一條小樓梯,去咗一間裝修幾別緻的小店 11 Westside,試下新派的墨西哥菜。G.S.C 是 Guadamole, Salsa, Chips 的三結合。店員係你面前新鮮即製牛油果醬,加上青檸汁,令成件事冇咁漏。而Salsa有少少辣,慢慢刺激你嘅味蕾。The Day Chick 半隻燒雞加上薯條,用上墨西哥辣椒guajillo而造的Chilli Sauce,用來做weekend brunch 啱啱好。Ceviche 用上八爪魚 酸酸甜甜Breakfast nachos這是豬肉,還有雞肉選擇這個mini taco set 好靚!影相一流。最impressed 我的是cauliflower, 好啱食素身朋友。食落有少少辣,不過幾清新!另外炸魚都係比較特別!USDA Hanger Steak牛扒用上USDA認證的牛,烤香後可以夾埋餐廳附上的Tortillas 食。肉質好嫩,還見少少鮮紅色,也有烤香的椰菜苖伴碟。Cinnamo

The Day Chick

Ceviche
用上八爪魚 酸酸甜甜

Breakfast nachos
這是豬肉,還有雞肉選擇

USDA Hanger Steak

Cinnamon Pancake
淡淡的玉桂味,唔會過分搶鏡。Pancake是偏煙韌的,面頭的雲尼拿雪糕,做了一冷一熱的得意感覺。是最佳的甜品

難得發現西區有呢一間咁好格調嘅墨西哥餐廳。得閒可以同朋友飲下酒,chill下!相信係夜晚呢度氣氛一定會更加好,下次可以試埋signature cocktails!