2024-03-17
{食盡荃灣之茶飲 — 喜茶 }————————————————喜茶其實喺香港都有幾間分店係旺角同港島,不過平時又唔係好經過所以其實冇飲過🤔 最近發現佢喺荃灣開咗一間分店,check完發現原來佢仲係茶飲同芝芝茶既開創者,又被稱為茶飲界星巴克😂,咁就買2杯飲下啦! 🔸 多肉桑桑 $29 店員話呢杯係新推出既飲品,係桑葚汁, 聽落感覺有好豐富嘅維他命C於是就試下, 要咗少少甜,飲落係好天然既水果甜味,仲食到有小小果肉,感覺幾健康👍 🔸 芝芝芒芒 $41 呢杯嘅芝士奶蓋超級足料,就咁飲一啖芝士奶蓋係超濃奶味😋, 呢杯一樣叫咗少少甜,因為平時好驚芒果味會好甜, 依家甜度啱啱好, 仲有好多芒果粒粒,飲落相當唔錯,推薦! Overall comment: 佢間分店仲有qr code,可以經apps落單,咁就去到即刻有得飲唔洗排隊喇!
{食盡荃灣之茶飲 — 喜茶 }
————————————————