2023-02-03
#pb食在新蒲崗 新蒲崗新開人氣咖啡店☕️New Cafe Alert 🚨✨最後一間出場嘅新cafe就係呢間新蒲崗人氣cafe🥰 2022年12月先開業就已經吸引好多人去打卡 當然我都唔例外🤪 佢位於新蒲崗嘅大馬路旁 店內外都好似韓式cafe咁 好岩打卡👍🏻 最吸引一定係窗口、門面嘅打卡位😍 如果當日日光充足嘅話 仲會有樹影係門外 真係好靚❤️.Lunch Menu主食有6款 有沙律、All-day Breakfast、意粉等😋 價錢$78-$128不等 加$12可以配手工粟米湯 唔算太貴👍🏻 輕食、甜品有Yogurt Bowl、Scone、巴斯克蛋糕等 價錢32-$58不等😍 🔹羅勒蕃茄醬手工馬鈴薯丸子🥔推介❤️ 係好少有嘅馬鈴薯丸子😍 份量都幾多 食下食下都幾飽😋 馬鈴薯丸子細細粒 口感夠煙韌😍 羅勒蕃茄醬配埋車厘茄酸酸甜甜👍🏻 🔹法式香蕉瑪德蓮🍌推介❤️ 一咬落去好驚喜 外層超鬆脆 蛋糕口感好鬆軟😍 而且香蕉味好濃 唔伯過甜😋 係我食過最好食嘅Madeleine🥰🔹伯爵茶卷蛋🍰 #pb伯爵茶🍵 伯爵茶味夠濃 中間嘅cream都幾滑😋 不過略嫌卷蛋可以再鬆軟少少🤪🔹Matcha Latte
新蒲崗新開人氣咖啡店☕️
New Cafe Alert 🚨✨
🔹羅勒蕃茄醬手工馬鈴薯丸子🥔
🔹法式香蕉瑪德蓮🍌
🔹伯爵茶卷蛋🍰 #pb伯爵茶🍵
🔹Matcha Latte🍵
🔹Chocolate Milk🍫
兩杯飲品口感幾滑 而且欣賞佢地唔會好甜👍🏻 不過抹茶味同朱古力味都可以再濃少少🤪
整體✨ 店內店外都好岩打卡 有日光黎一定會影到靚相 難怪一開業已經吸引咁多人去打卡😍 食物質素比想像中高 特別推介法式香蕉瑪德蓮 係食過最好食嘅瑪德蓮蛋糕😋
roommate (新蒲崗)
新蒲崗彩虹道84-114號新蒲崗大廈地下1號舖