2023-01-01
太子大南街新開咗一間串燒店,乾乾淨浮睇落都唔錯👍🏻。店舖正正係大南街轉角位,由地鐵站C2出口行幾分鐘就到,地理位置幾方便。醃製肉類嘅醬汁係店舖嘅自家秘製醬汁,燒之前浸幾下已經非常入味😆。‼️以下價格為一串價錢:🐔#京蔥雞肉串 ($15)▪️醬汁濃郁有鹹香▪️估唔到京蔥都會爆汁,外層口感爽脆幾正😛▪️雞肉唔乾都算滑🐤#日本雞心串 ($18)▪️雞心厚切,偏結實但有咬口▫️未必個個啱食🤔,即使有醬汁覆蓋,始終都會有少少內臟嘅腥味(男朋友鐘意食我反而一般)🐣#日本雞皮串 ($13)▪️雞皮部分位置好香脆✨▪️中段油脂較多,油香味突出,相對地彈牙🐥#紫蘇無骨雞中翼 ($25)▪️無骨食起上嚟好方便😍▪️啖啖肉好滿足▪️紫蘇香唔算太重,我反而幾鍾意🥬#韭菜 ($15)▪️韭菜水嫩多汁,口感清脆▪️唔會有好重嘅草青味👍🏻▪️見師傅落咗少少孜然粉,唔會太鹹啱啱好夠香🐮#A4和牛串 ($53)▪️一口大小嘅和牛粒▪️會有少少筋位,比較煙韌▪️油香同牛味都非常充足😆🐷#洋蔥五花腩肉串 ($23)▪️五花腩表面焦脆▪️肥瘦相間,肥膏位特別香🤩▪️五花腩之間夾雜左啲洋蔥,洋蔥好甜熟度啱啱好所有串燒都係師傅即叫即燒🔥,熱辣辣又唔會話要等好耐。整體味
‼️以下價格為一串價錢:
🐔#京蔥雞肉串 ($15)
▪️醬汁濃郁有鹹香
▪️估唔到京蔥都會爆汁,外層口感爽脆幾正😛
▪️雞肉唔乾都算滑
🐤#日本雞心串 ($18)
▪️雞心厚切,偏結實但有咬口
🐣#日本雞皮串 ($13)
▪️雞皮部分位置好香脆✨
▪️中段油脂較多,油香味突出,相對地彈牙
🐥#紫蘇無骨雞中翼 ($25)
▪️無骨食起上嚟好方便😍
▪️啖啖肉好滿足
▪️紫蘇香唔算太重,我反而幾鍾意
🥬#韭菜 ($15)
▪️韭菜水嫩多汁,口感清脆
▪️唔會有好重嘅草青味👍🏻
▪️見師傅落咗少少孜然粉,唔會太鹹啱啱好夠香
🐮#A4和牛串 ($53)
▪️一口大小嘅和牛粒
▪️會有少少筋位,比較煙韌
▪️油香同牛味都非常充足😆
🐷#洋蔥五花腩肉串 ($23)
▪️五花腩表面焦脆
▪️肥瘦相間,肥膏位特別香🤩
▪️五花腩之間夾雜左啲洋蔥,洋蔥好甜熟度啱啱好
所有串燒都係師傅即叫即燒🔥,熱辣辣又唔會話要等好耐。整體味道我覺得都幾好食嘅。另外見到店舖隔離有兩部自動售賣機,望落幾方便不過鎖住咗唔用得住😂。